Wijnklimaatkast

Wijn houdt de mens al eeuwenlang bezig ...
De Wijnklimaatkast is de nieuwe (r)evolutie in de wijncultuur...!

Wat heeft u nodig om wijn verantwoord te kunnen bewaren ...?

Wijn is een gevoelig product, wat onder ideale condities bewaard dient te worden.
Een witte wijn of rosé komt echt veel minder tot zijn recht als hij niet gekoeld is. Een rode wijn daarentegen is het lekkerst op kamertemperatuur, of eigenlijk net iets kouder.

Voor het optimaal bewaren van goede wijn is het belangrijk dat inwijnklimaatkastvloeden van buitenaf worden uitgesloten. Natuurlijke kelders zijn de ideale plaats om wijn te bewaren. Dit vanwege het schaarse licht, het ontbreken van trillingen en het hebben van een speciaal klimaat.

Een perfecte oplossing, voor het nabootsen van een natuurlijk kelder is een wijnbewaarkast of wijnklimaatkast. De wijnklimaatkast zorgt ervoor dat de juiste vochtigheidsgraad gehaald wordt, wat voor een goede bewaring van de wijnen essentieel is.Wat is het verschil tussen een wijnklimaatkast en een wijnbewaarkast?

De naam wijnbewaarkast spreekt al voor zich. Hierin bewaar je vooral wijnen die moeten rijpen. Wijnbewaarkasten zijn bedoeld om op lange termijn, onder de meest ideale condities, de gehele voorraad wijn in te leggen.
Er heerst een constante temperatuur in de wijnkast. De zogenoemde homogene koeling. Alle hoogtes in de kast hebben dezelfde omgevingscondities.
De wijn komt in de wijnbewaarkast tot zijn volle rijpheid!

De wijnklimaatkast houdt de temperatuur en luchtvochtigheid zorgvuldig op het ideale niveau. 
Verschillende wijnen moeten op verschillende temperaturen gedronken worden!
Om de verschillende wijnen toch in één kast te kunnen bewaren hebben wijnklimaatkasten meerdere temperatuurszones.


Voordelen van de wijnklimaatkast op een rij ...!

Een compacte behuizing zonder trillingen, waardoor de wijn in de benodigde condities van rust bewaard wordt.
Lichtfilter om de eigenschappen van de wijn te bewaren. De glazen deur, die beschermt tegen ultraviolette straling, bootst de donkere omstandigheden van een wijnkelder na en voorkomt zo het effect dat een wijn naar “licht” gaat smaken.
Door de houten schappen wordt de wijn trillingsvrij bewaard en wordt “wijnmoeheid' voorkomen. Dankzij de grote elektronische precisie kunnen de optimale bewaarcondities geselecteerd en gerealiseerdworden.

Automatische vochtregeling. Dit verzekert u van het optimale vochtniveau.
De wijnen worden liggend bewaard zodat de kurk niet kan uitdrogen.
Electronische temperatuurregeling behoudt de precieze temperatuur ongeacht de buitencondities.

De moderne wijnruimte simuleert de natuurlijk condities wat betreft temperatuur, vocht, licht en rust voor een optimale bewaring van alle soorten wijn.

Geniet van alle goede eigenschappen van wijn!
Een wijnklimaatkast brengt deze tot volle glorie...!

Wilt u meer weten over hoe slimme keukenapparatuur bijdraagt aan gezonder-, veiliger- en energiebesparend koken? Bestel dan het GRATIS Rapport "Gezondheid & Veiligheid In De Moderne Keuken".

 

Laat u goed adviseren door een Inbouwapparatuur Expert

Het is zeer belangrijk om de juiste keuze te maken bij de aankoop van inbouwapparatuur. Een goed advies en eventueel een demonstratie is daarbij zeer belangrijk want met inbouwapparatuur kan meer dan u voor mogelijk houdt. Zoek daarom een Inbouwapparatuur Maestro Dealer bij u in de buurt voor een goed advies.

 

Ga hier naar de lijst met Inbouwapparatuur Maestro Dealers bij u in de buurt.