De Magnetron Schoonmaken Gaat Nog Beter Met Deze Gratis Tips

Hoe wordt de magnetron weer makkelijk en snel schoon ...?magnetron schoonmaken

Hieronder een aantal tips om de magnetron handig schoon te maken.Tegenwoordig worden veel maaltijden in de magnetron bereid. Gezond, lekker en snel!
Maar helaas gebeurt het maar al te vaak dat er iets overgekookt of dat er eiwitten in voedingsmiddelen uit elkaar ploffen in de magnetron.
Voor alles geldt eigenlijk afnemen met een warm sopje met allesreiniger en nadrogen met een zachte doek. Maar het blijft een tijdrovende klus om de magnetron goed schoon te poetsen.
Gelukkig zijn er snellere manieren...!

Een aantal tips op een rij ...!

Plaats een kommetje met water met hierin een beetje afwasmiddel in het midden van de magnetron. Verwarm de magnetron gedurende 10 minuten op 800 Watt. Vervolgens kunt u de magnetron met een doek schoonvegen.

Een kom water met een paar citroenschijven doet ook wonderen. Plaats in de magnetron en verwarm gedurende 10 minuten op 800 Watt. De citroen ontvet niet alleen, maar deze zorgt ook voor een frisse geur. Veeg de magnetron schoon met een doek.

Reinigen met een vaatwastablet kan ook. Plaats een schaal water met daarin een vaatwastablet. Zet de magnetron 10 minuten op vol vermogen en daarna de magnetron schoonmaken met een schone doek.

Hardnekkige etensresten kunnen worden verwijderd met een bakje ammoniak. Hiervoor zijn twee manieren.
Plaats een schaaltje met water en een scheutje ammoniak in de magnetron. Zet de magnetron 5 minuten op de hoogste stand. Daarna nog 5 tot 10 minuten dichtlaten. Schoonmaken met een vochtige doek. Deze methode kan wat stankoverlast veroorzaken.

De andere manier is een schaaltje water met een scheutje ammoniak een hele dag én nacht in de magnetron laten staan. Vervolgens met een vochtige doek en wat allesreiniger de magnetron schoonmaken. Afronden door schoon te maken met zuiver water.

Plaats in het midden van de magnetron een schaal met water en soda. Warm het water op totdat er condens op de ruit van de magnetron verschijnt. Veeg tenslotte met een doek de magnetron schoon.

In de meeste van bovenstaande tips wordt door het stoom het vuil losgeweekt. Is het vuil nog hard, laat de magnetron dan nog een tijdje doordraaien. Vervolgens de magnetron met een schone doek, eventueel met wat allesreiniger, schoonvegen. Rond de schoonmaakbeurt altijd af door het afnemen met een schone doek met zuiver water.

Magnetron Schoonmaken
Nooit doen ...!

In de supermarkt zijn diverse middelen te koop om een magnetron mee te reinigen. Dit werkt over het algemeen goed, maar het is van belang om geen agressieve ovenreiniger in de magnetron te gebruiken. De magnetron kan hierdoor beschadigen.
Gebruik geen harde schuur- en schoonmaaksponsjes.
Geen metaal- of glasschrapers gebruiken voor reiniging van het glas van de deur of van de deurafdichting.

Uw magnetron schoonmaken is vanaf nu weer een fluitje van een cent.

Voor meer informatie en tips bestelt u ons Gratis Rapport "Gezondheid & Veiligheid In De Moderne Keuken".

Laat u goed adviseren door een Inbouwapparatuur Expert

Het is zeer belangrijk om de juiste keuze te maken bij de aankoop van inbouwapparatuur. Een goed advies en eventueel een demonstratie is daarbij zeer belangrijk want met inbouwapparatuur kan meer dan u voor mogelijk houdt. Zoek daarom een Inbouwapparatuur Maestro Dealer bij u in de buurt voor een goed advies.

 

Ga hier naar de lijst met Inbouwapparatuur Maestro Dealers bij u in de buurt.