Lees verder om alles te weten over het
koken met magnetron...
Jazeker ... tegenwoordig is er de combimagnetron ...!
De combimagnetron is een apparaat met een magnetron-, oven- en grillfunctie. Vanaf het ontdooien
tot bereiden doet u alles met één apparaat. Wel zo makkelijk voor het snel bereiden van een gezonde
maaltijd.
Het apparaat beschikt over veel automatische programma's waarbij het type
voedsel en de hoeveelheid of gewicht wordt ingetoest, de combimagnetron doet de rest.
Welke functiemogelijkheden zijn er ...?
Hetelucht
Boven- en onderwarmte worden gelijk verdeeld door een ventilator. Met deze functie kunt u bijv. een
cake bakken.
Magnetron
Voor het ontdooien en opwarmen van gerechten.
Grill
Door het grillelement krijgt voedsel een bruin korstje.
En wist u dat u deze functie's kunt combineren ...?
Gecombineerde programma's bieden een volledig menu aan kookmogelijkheden.
De Magnetron-, Hetelucht- en Grillfunctie kunnen onderling gecombineerd worden en bieden hierdoor
meer kookalternatieven.
Magnetron en hetelucht
Gerechten worden sneller bereid dan bij alleen de ovenstand. Geschikt voor gerechten die normaal
een lange bereidingstijd hebben, zoals brood en gegratineerde schotels.
Hetelucht en grill
Met deze combinatie krijgen bijvoorbeeld lasagna en gratins een knapperig korstje.
Magnetron en grill
Perfect voor het bereiden van grotere stukken vlees zoals een halve kip, hele vis en gegratineerde
schotels. Het vlees wordt door en door verhit en tegelijktijd geroosterd.
Hetelucht en bovenwarmte
Voor gerechten die een knapperig korstje moeten krijgen, zoals vleesgerechten.
Hetelucht en onderwarmte
Voor gerechten die een knapperige bodem moeten krijgen.
Wat mag niet in de (combi)magnetron ...?
Kookgerei van porselein of keramiek
Brandbaar materiaal: kunststof, papier, textiel, hout
Verpakkingen van luchtdicht verpakte levensmiddelen
Warmhoudverpakkingen
Metalen sluitstrips
kKssens gevuld met kersenpit, gel of korrels
Al deze materialen kunnen vlam vatten of smelten in de
combimagnetron.
Simpel schoonmaken ...!
Voor buiten- en binnenkant geldt: gebruik geen agressieve
reinigingsmiddelen, schuurmiddelen of schuursponsjes.
Afnemen met water en afwasmiddel is in principe voldoende. Bij sterke vervuiling kan een mild
reinigingsmiddel worden gebruikt.
Maak niet te vochtig schoon en maak de combimagnetron goed droog!
Geurtjes verwijderen: doe een paar druppels citroensap in een kopje water,
verwarm het water een of twee minuten op maximaal magnetronvermogen.
De voordelen van het koken met magnetron op een rij ...!
Warmt vrijwel alleen het voedsel op, dus niet de schaal.
Milieuvriendelijk; bespaart energie doordat de warmte efficiënter wordt gebruikt.
Gebruik van magnetron en hete luchtoven tegelijkertijd halveert de kooktijd.
Ruimtebesparend; één apparaat voor diverse mogelijkheden.
Veel mogelijkheden door het combineren van functiemogelijkheden onderling.
Koken In Magnetron = hoge kookkwaliteit!
Wilt u meer weten over hoe slimme keukenapparatuur bijdraagt aan
gezonder-, veiliger- en energiebesparend koken? Bestel dan het GRATIS Rapport "Gezondheid &
Veiligheid In De Moderne Keuken".
|