Ontdek De Geheime Krachten Van Stoomkoken

Gezond, smaakvol, lekker, gemakkelijk en veelzijdig ...
Kenmerken voor het koken met een stoomoven of combisteamer!


Wat is stoomkoken...?stoomkoken

Bij het koken met stoom verdampt water door verhitting in stoom. Gerechten komen zo niet rechtstreeks met water in aanraking. Hierdoor blijven voedingsstoffen, vitamines, mineralen en kleur en vorm bewaard.
Koken in een stoomoven is uiterst comfortabel, de gerechten kunnen niet aanbranden of overkoken.

 

Lees nu alles over de relatief nieuwe stoomkoken technologie...

Multifunctioneel stoomkoken...!

Stoom koken is niet alleen ideaal voor het bereiden van vers voedsel, maar ook voor:
Steriliseren (bijv. babyflesjes)
Voorverwarmen van borden
Ontdooien van voedsel
Regenereren van voedsel (opwarmen)

Wat is regenereren ...?

Regenereren betekent het gerecht opwarmen in de stoomoven. Het gerecht smaakt net zo lekker als op de dag van bereiding. Een groot voordeel in vergelijking met andere opwarmtechnieken is dat structuur en smaak van het gerecht niet veranderen!

Waarom kiezen steeds meer mensen voor koken met stoom...?

Stoomkoken is gezond
Er komt geen boter of vet bij de bereiding van het gerecht kijken. Voedingsstoffen (vitamines, mineralen) worden bij geen enkele andere bereidingswijze zo goed behouden.

Gerechten houden de pure smaak
Doordat er geen direct contact is met water blijft de smaak intact en hoeft er minder zout toegevoegd te worden. Vlees en vis blijven mals en sappig en drogen niet meer uit.

Geen kookluchtjes
Door te koken met stoom verspreiden etensgeuren zich niet door de hele keuken.

Groenten behouden hun kleur
Omdat de kooktijd zeer exact is en de groente niet direct in contact komt met water, behouden groenten hun felle en daardoor ook verse uiterlijk.

Gerechten bakken niet aan en koken niet over
De temperatuur en stoomtijd worden van tevoren bepaald.
Er kan dus vrijwel niets meer misgaan.

Groenten blijven knapperig
Door de gelijkmatige verwarming van het eten, blijven groenten knapperig tot het einde van het bereidingsproces. De groenten behouden hun “bite”.

Onafhankelijke kooktijd
Kooktijd is onafhankelijk van hoeveelheid voedsel dat wordt bereid (3 aardappelen garen in dezelfde tijd als 10 aardappelen.

Gemakkelijk en comfortabel
Er kunnen meerdere gerechten gelijktijdig worden bereid. Groenten kunnen uitstekend met vlees of vis samen gestoomd worden. Er is geen overdracht van geur en smaak dankzij de stoomtechniek. Dit bespaart u tijd. Nadat de gerechten in de stoomoven zijn geplaats, heeft u er geen omkijken naar!

stoomkoken

Stoomkoken is één van de meest geavanceerde technieken in de moderne keuken.

Stoomkoken doet u met een stoomoven of met een combi-steamer.

Een stoomoven heeft als enige functie het stoomkoken van voedsel. Een combisteamer combineert de stoomfunctie met de normale functionaliteiten van een magnetron.

Wilt u op de hoogte blijven over hoe slimme keukenapparatuur bijdraagt aan gezonder-, veiliger- en energiebesparend koken? Schrijf dan hier rechts op de pagina in voor de gratis Nieuwsbrief "Gezondheid & Veiligheid In De Moderne Keuken".
 

Laat u goed adviseren door een Inbouwapparatuur Expert

Het is zeer belangrijk om de juiste keuze te maken bij de aankoop van inbouwapparatuur. Een goed advies en eventueel een demonstratie is daarbij zeer belangrijk want met inbouwapparatuur kan meer dan u voor mogelijk houdt. Zoek daarom een Inbouwapparatuur Maestro Dealer bij u in de buurt voor een goed advies.

 

Ga hier naar de lijst met Inbouwapparatuur Maestro Dealers bij u in de buurt.