Stoomoven Recepten

De nieuwe manier van koken ...!
Lees onderstaande
tips en stoomoven recepten
en haal meer uit uw stoomoven ...

Bij het koken met stoom, verdampt door verhitting, water in stoom. Gerechten komen niet rechtstreeks met water in aanraking. Hierdoor blijven voedingsstoffen, vitamines, mineralen en kleur en vorm bewaard. De groenten behouden hun krokante 'bite'.
Een eenvoudige manier om een super gezonde maaltijd op tafel te zetten.

 

Lees verder om alles te weten over stoomoven recepten...stoomoven recepten

Wat kunt u stomen?

Wat niet? U kunt allerlei groenten stomen, maar ook aardappelen, diverse vissoorten en vlees zoals bijvoorbeeld kipfilet.

Heerlijke groenten om te stomen zijn: broccoli, (winter)wortel, boontjes, bloemkool, asperges en courgette.

De gestoomde gerechten blijven mooi van vorm en structuur. Verder blijft de kleur van het voedsel fris, helder en puur. Broccoli blijft prachtig groen en gestoomde zalm blijft mooi roze.
Omdat alle smaakstoffen in het product blijven zitten (u giet geen voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen weg met het kookvocht) blijft de smaak puur en authentiek en bovendien eet u nog gezonder ook.

Bovendien vallen de gerechten niet uit elkaar. Bij het pocheren van vis wil het nog wel eens voorkomen dat vis niet meer heel uit de pan komt. Bij gebruik van de stoomoven is dit geen probleem meer.

Groenten stomen gemiddeld binnen 12 minuten gaar.

Tip: strooi eens wat groentenbouillon over de groenten.

Aardappelen stomen naar gelang de grootte en dikte binnen 15 minuten tot 30 minuten gaar. Kleine aardappels kunnen binnen 15 minuten gaar zijn. Grote, niet gehalveerde aardappelen zullen 30 minuten moeten stomen.

In plastic voorverpakte gerechten, bijv. soep, kan prima in de stoomoven heet gestoomd worden. Leg een zak soep (1 liter) op een rooster en laat 20 minuten stomen. Ook andere au baine marie producten, zoals verpakte rookworst , kunnen heet worden gestoomd. Gemiddelde stoomtijd bedraagt 20 minuten.

Wist u dat u ook eieren kunt gaar stomen ... ?

Maak de eieren eerst nat, plaats ze in een ovenschaal en laat 13 minuten stomen voor een hard gekookt ei.

Wat kan de stoomoven nog meer ... ?

In een combi stoomoven kan ook het heerlijkste brood gebakken worden.

Droog fruit kan worden herbevochtigd .

Pellen van fruit (en tomaten) makkelijker gaat als ze even in de stoomoven zijn geweest.

Naast het 'standaard' stomen van groenten en aardappelen, kunnen ook nagerechten worden bereid in de stoomoven.
In de stoomoven kunnen meerdere gerechten tegelijkertijd worden bereid zonder dat er smaak- of kleuroverdracht plaatsvindt (gezout en gesuikerd voedsel kunnen samen in de stoomoven).

LaStoomoven Receptenat de stoomoven altijd goed voorverwarmen. Pas wanneer deze op de juiste temperatuur is plaats je het gerecht in de stoomoven en schakel je de stoomtijd in.

Er is geen risico van droogkoken, geen open vuur zoals wanneer u op gas kookt terwijl u er niet bij bent; alles gaat gewoon veilig door zonder dat uw aanwezigheid vereist is.
En door voorgeprogrammeerde kookprogramma's doet de stoomoven het werk ook automatisch voor u. U kunt rustig nog een rondje met de hond wandelen, terwijl het koken gewoon doorgaat.

 

Een juist gebruik van de stoomoven vergemakkelijkt het koken!

Maak gebruik van bovengenoemde stoomooven recepten en tips en stoomkoken wordt de nieuwe manier van koken voor u.

Wilt u meer weten over hoe slimme keukenapparatuur bijdraagt aan gezonder-, veiliger- en energiebesparend koken? Bestel dan het GRATIS Rapport "Gezondheid & Veiligheid In De Moderne Keuken".

Laat u goed adviseren door een Inbouwapparatuur Expert

Het is zeer belangrijk om de juiste keuze te maken bij de aankoop van inbouwapparatuur. Een goed advies en eventueel een demonstratie is daarbij zeer belangrijk want met inbouwapparatuur kan meer dan u voor mogelijk houdt. Zoek daarom een Inbouwapparatuur Maestro Dealer bij u in de buurt voor een goed advies.

 

Ga hier naar de lijst met Inbouwapparatuur Maestro Dealers bij u in de buurt.