Eten Bewaren
Dit kan slim, snel, milieubewust en uiteraard gezond …!
Hoe lang kun je etenswaren bewaren?
Hoe bewaar je het?
Wat is het verschil tussen THT en TGT?
Voedselveiligheid ... omdat de gezondheid altijd eerst komt …!
Tegenwoordig is alles volop te verkrijgen. Iedereen heeft het druk, er wordt niet meer
gelet op de hoeveelheid eten die wij kopen. En hoe lang we het kunnen bewaren is iedere keer weer een
vraag.
Op een veilige manier met eten omgaan is belangrijk en voorkomt ziektes. Veiligheid en
hygiëne zijn niet alleen belangrijk als het eten wordt bereid. Het is ook verstandig om zorgvuldig met het bewaren
van eten om te gaan.
Wat betekenen de bewaartips op producten …!
Gekoeld bewaren: In de koelkast.
Koel bewaren: Niet perse in de koelkast, liever op een koele plaatst waar het maximaal 18 graden
kan worden.
Bij kamertemperatuur bewaren: Bij 18 tot 22 graden, bijvoorbeeld in de voorraadkast.
Niet op warme plaatsen bewaren: Het product verdraagt wel wat hogere temperaturen, maar niet bij
een warmtebron plaatsen.
Droog bewaren: Het product in een luchtdichte verpakking bewaren en niet recht boven het
fornuis.
Donker bewaren: Het product bewaren in bijvoorbeeld een doos, donkere fles, donkere pot of achter
een kastdeur.
Verpakte spullen hebben altijd een bewaaradvies op het etiket staan. Volg dit advies goed
op om voortijdig bederf tegen te gaan. De houdbaarheidsdatum geldt alleen voor een ongeopende
verpakking.
Let er op wat er op de verpakking staat voor datum:
THT = tenminste houdbaar tot (deze datum is een indicatie, na de aangegeven datum kan de kwaliteit achteruit gaan,
maar het product is vaak nog prima eetbaar).
TGT = te gebruiken tot (meestal op verse producten).
Vertrouw op je smaak, reuk en ogen … bij twijfel … het product toch maar weggooien…!
Een uitstekende keus … een No Frost koel-/vriescombinatie …!
Voor het bewaren van ons voedsel een onmisbaar apparaat in elke keuken.
Wist u dat een koelkast helemaal niet koelt, maar eigenlijk alleen maar warme lucht afvoert?
Er zijn vele soorten en maten, de keus is afhankelijk van ieders persoonlijke situatie en wensen.
Bewaar voeding in de koelkast en vrieskast op de juiste manier. Is er nog eten over? Laat
het goed afkoelen voordat het de koelkast ingaat.
Slim bewaren Tips …!
Bewaar voedsel in aparte bakken, gescheiden van elkaar.
Laat bereid voedsel eerst goed afkoelen en zet het dan pas in de koelkast/vriezer.
Houd de koelkast koel (4 graden), dan blijven vlees, zuivel en groenten langer vers.
Ontdooi bevroren producten ruim van te voren in de koelkast. Zo wordt de koelkast extra gekoeld en bespaart u
energie.
Levensmiddelen kunt u het beste verpakt of goed afgedekt bewaren. Hierdoor
blijven niet alleen geur, smaak, kleur, vochtigheid en versheid van de levensmiddelen behouden, maar wordt
bovendien voorkomen dat de opgeslagen levensmiddelen naar elkaar gaan ruiken.
Eten Bewaren is één van de belangrijkste factoren bij gezond en veilig koken!
Wilt u meer weten over hoe slimme keukenapparatuur bijdraagt aan gezonder-, veiliger- en
energiebesparend koken? Bestel dan het GRATIS Rapport "Gezondheid & Veiligheid In De Moderne
Keuken".
Laat u goed adviseren door een Inbouwapparatuur
Expert
Het is zeer belangrijk om de juiste keuze te maken bij de
aankoop van inbouwapparatuur. Een goed advies en eventueel een demonstratie is daarbij zeer belangrijk want
met inbouwapparatuur kan meer dan u voor mogelijk houdt. Zoek daarom een Inbouwapparatuur Maestro Dealer bij
u in de buurt voor een goed advies.
Ga hier naar de lijst met Inbouwapparatuur Maestro Dealers bij u in de
buurt.
|