Keuken Schoonmaken Tips 

Een schone keuken is goud waard ...!Wist u dat de keuken de populairste plek is voor bacteriën ...?

Lees verder over de geheimen van een gezonde en schone keuken!

De keuken is één van de populairste plekken voor bacteriën. De juiste temperatuur, vocht en etensresten zijn de ideale bron voor de bacteriepopulatie.
Doordat er dagelijks eten wordt bereid is het van belang dat de keuken schoon is. Als de keuken niet goed wordt schoongemaakt krijgen bacteriën vrij spel. Een onhygiënische keuken tast de kwaliteit van het voedsel aan, tevens is het slecht voor uw gezondheid.

Aan gezond koken worden niet alleen voorwaarden als tijd en ingrediënkeuken schoonmakenten gesteld. Ook de functionaliteit van keukenapparaten zijn hierin belangrijk.
Belangrijkste voorwaarden om gezond te kunnen koken, is het eenvoudig schoonmaken ervan!

Sommige keukenapparaten in een keuken zijn lastig schoon te maken, andere apparaten worden snel vergeten. Wilt u dat uw keukenapparaten er lang mooi blijven uitzien, maak dan bij voorkeur na elk gebruik direct schoon.

Gezond koken in een schone keuken is …?

Een goede afzuigkap gebruiken...!
Een afzuigkap zorgt voor een goede afvoer van de vervuilde lucht.
Om brand te voorkomen en om de afzuigkap goed te laten werken moet het vetfilter en het koolstoffilter (bij recirculatie) regelmatig worden schoongemaakt.
Belangrijk: vergeet de kap niet aan te zetten tijdens het koken!


Gezond schoonmaken … waar moet je op letten…?

Minder is beter. Door minder verschillende producten te gebruiken, bent u al een heel eind op de goede weg.
Zowel de binnen- als de buitenkant van de keukenkasten en de (inbouw)apparaten zijn goed schoon te maken (en te houden), door een simpel sopje met afwasmiddel of allesreiniger.
Gebruik bij hardnekkig vuil onverdunde afwasmiddel.

Voor aangekoekt vet en/of nare geurtjes in bijvoorbeeld de magnetron of oven kunt u een schaaltje water met een paar schijfjes citroen in het apparaat te zetten en een paar minuten op de hoogste stand te laten draaien. Het aangekoekt vuil is met een doek simpel te verwijderen en het apparaat ruikt weer lekker fris.


Zeker niet doen …!
Gebruik geen schadelijke reinigingsproducten.

Tips …

Natuurlijk hoeft er niet iedere dag uitgebreid geschrobd te worden. Aangeraden wordt wel om regelmatig de hand- en theedoek te vervangen. En zeker de vaatdoek dagelijks te verversen.

Maak het werkblad goed schoon, zo ook de hoeken en naden van de gootsteen. Elk keukenblad heeft een andere aanpak nodig, volg hiervoor de instructies van de fabrikant. Een kunststof werkblad kan beter tegen vocht dan houten of poreus stenen werkbladen.

Om RVS weer mooi te laten glanzen kunt u glansspoelmiddel (voor de vaatwasser) gebruiken of lampenolie gebruiken en deze met een schone doek inwrijven.

Keuken Schoonmaken
Tenslotte ...

Vergeet niet om ook de muren, plafond, luchtrooster en de vloer schoon te maken. Hiervoor geldt voor elk materiaal een andere manier van onderhouden en poetsen. Op het internet vindt u uiteraard vele handige tips over het schoonmaken.

Een keuken schoonmaken gaat verder dan menigeen denkt ...!

Wilt u meer weten over hoe slimme keukenapparatuur bijdraagt aan gezonder-, veiliger- en energiebesparend koken? Bestel dan het GRATIS Rapport "Gezondheid & Veiligheid In De Moderne Keuken".

Laat u goed adviseren door een Inbouwapparatuur Expert

Het is zeer belangrijk om de juiste keuze te maken bij de aankoop van inbouwapparatuur. Een goed advies en eventueel een demonstratie is daarbij zeer belangrijk want met inbouwapparatuur kan meer dan u voor mogelijk houdt. Zoek daarom een Inbouwapparatuur Maestro Dealer bij u in de buurt voor een goed advies.

 

Ga hier naar de lijst met Inbouwapparatuur Maestro Dealers bij u in de buurt.