De Oven Reinigen

Een schone oven ... een goede investering ...!

Wees zorgzaam voor uw voeding én uw apparatuur!
Lees verder over snel en simpel uw oven reinigen!

Lekker vers afgebakken broodjes, een overheerlijke ovenschotel of even snel een pizza, natuurlijk lekker en makkelijk bereidt in de oven. Alleen wordt de oven snel vuil en moet dus gereinigd worden.
Na elk gebruik direct uitnemen is altijd de beste optie. Maar helaas ontbreekt bij iedereen hiervoor weleens de tijd en wordt dit karwei niet direct uitgevoerd. Met als gevolg dat het vuil vast gaat zitten.

Een aantal handige tips ...!

Zoals gezegd is het regelmatig afnemen met een warm sopje met afwasmiddel of allesreiniger het beste. Vervolgens grondig afnemen met een in schoon water uitgespoelde doek en droog nawrijven.

Is het vuil dan toch aangekoekt?oven reinigen

Verwarm de oven voor. Plaats in het midden een ondiepe schaal met lauw water en een scheutje ammoniak. Zet de oven uit en doe de deur dicht . Laat dit zo een nacht staan en veeg vervolgens met een vochtige doek de etensresten uit de oven.

Aangekoekte etensresten op de bakplaat?

Smeer de bakplaat of -rooster in met ammoniak en doe deze in een vuilniszak. Knoop goed dicht en laat vervolgens een nacht buiten staan. Tenslotte de bakplaat of -rooster met een vochtige doek afnemen.
Let wel op de ammoniakdampen bij het openen van de vuilniszak.


Maar het kan nog makkelijker ... pyrolytische reiniging!

Met een zelfreinigende oven ...!
Deze maakt het u helemaal gemakkelijk. De oven reinigt zich letterlijk zelf tot in de diepste hoeken.

Het pyrolyse reinigingssysteem zet bak-, braad- en grillresten bij hoge temperaturen (500 °C) om in as. Met één druk op de knop geeft u de oven opdracht zichzelf schoon te maken. Na circa twee uur is de hele oven “schoongemaakt”.
U hoeft alleen nog maar de witte as weg te vegen en met een doek de binnenkant van de oven af te nemen. De oven is nu schoon en weer klaar voor gebruik!

En veilig ...!

De ovendeur is vergrendeld tijdens de periode van pyrolyse, de oven zal circa 2 uur niet te gebruiken zijn. Na het inschakelen van de ovenreiniging is het niet mogelijk deze tussentijds uit te schakelen.Oven Reinigen
Haal altijd alle toebehoren uit de oven, deze kunnen niet tegen de grote hitte.

Een oven reinigen is sinds kort een fluitje van een cent...!

Wilt u meer weten over hoe slimme keukenapparatuur bijdraagt aan gezonder-, veiliger- en energiebesparend koken? Bestel dan het GRATIS Rapport "Gezondheid & Veiligheid In De Moderne Keuken".

Lees hier meer over de zelfreinigende pyrolyse oven.

Laat u goed adviseren door een Inbouwapparatuur Expert

Het is zeer belangrijk om de juiste keuze te maken bij de aankoop van inbouwapparatuur. Een goed advies en eventueel een demonstratie is daarbij zeer belangrijk want met inbouwapparatuur kan meer dan u voor mogelijk houdt. Zoek daarom een Inbouwapparatuur Maestro Dealer bij u in de buurt voor een goed advies.

 

Ga hier naar de lijst met Inbouwapparatuur Maestro Dealers bij u in de buurt.