Waarom De Pyrolyse Oven De Allerlaatste Standaard Is In Gezond- & Hygiënisch Koken. Lees Hier Alles Over De Zelfreinigende Oven.

 

Pyrolyse is een Grieks woord en staat letterlijk voor ‘uit elkaar halen met vuur’. Het is een procespyrolyse oven waarij materiaal wordt ontleed door het te verhitten zonder dat er zuurstof bij komt. Pyrolyse kan plaatsvinden bij temperaturen vanaf ongeveer 300 graden. Het treedt bijvoorbeeld op in het midden van een kaarsvlam.  

 

Een oven schoonmaken is een hele taak. Maar met de pyrolyse functie reinigt de oven zichzelf, puur gemak!  Bij pyrolyse wordt de oven zo heet dat het vuil verbrandt tot as, dat vervolgens alleen nog maar weg geveegd hoeft te worden. Het haalt de vieze geurtjes en etensresten uit uw oven en maakt het weer klaar voor gebruik. Het maakt de oven helemaal schoon, zelfs op de onbereikbare plaatsen. Een pyrolyse cyclus kan 1,5 tot 2 uur duren, afhankelijk van de situatie van de oven.  

 

Voordelen van een pyrolyse oven 

Het grootste voordeel van een pyrolyse oven is dat het het schoonmaakwerk uit handen neemt. U hoeft niet te boenen en te schrobben om de oven schoon te krijgen, dat wordt helemaal voor u gedaan. Andere voordelen van een pyrolyse oven zijn:  

-          Het bespaart tijd. U hoeft alleen maar op de knop te drukken en de oven gaat aan de slag. 

-          Wanneer u zelf een oven schoonmaakt kan het voorkomen dat u door het schuren de oven beschadigd. Met de pyrolyse oven kan dit niet gebeuren. 

-          U heeft geen chemische producten nodig om de oven schoon te maken. Dit scheelt in de kosten en is zeker beter voor het milieu. 

 

Pyrolyse oven van de maand 

Maar welke pyrolyse oven kunt u het beste aanschaffen? Wij adviseren u een pyrolyse oven van Fagor. Deze ovens hebben een uitgebreide pyrolyse functie met: 

-          Een katalysator die onaangename geuren verwijdert. 

-          Een automatische stop aan het einde van de cyclus. 

-          Ingebouwde veiligheidsystemen zoals vergrendeling van de deur. 

-          Meerdere glaspanelen waardoor de ovendeur niet warm wordt. 

-          Luchtcirculatie achter de oven. 

 

Fagor heeft meerdere ovens met de pyrolyse functie. Ook de Combi Steamer van Fagor heeft een pyrolyse functie. De nieuwste oven met pyrolyse functie is de 6H 580 BTCX.

 

zelfreinigende oven

 

Overige kenmerken van deze zelfreinigende oven zijn: 

 

Inhoud: 40 liter
8 kookprogramma's
Geventileerde dampuitlaat
Touch control bediening
Kookboek met 15 recepten
Snelle voorverwarming "Celeris"
Koude deur 4 glaspanelen
Diepe geëmailleerde bakplaat
Verchroomd rooster met veiligheidsaanslag
Binnengeleiders
Veiligheidsthermostaat
Kinderslot
Timer
Energieklasse A 

 

Klik hier om meer informatie over deze pyrolyse oven te vinden.

 

Laat u goed adviseren door een Inbouwapparatuur Expert

Het is zeer belangrijk om de juiste keuze te maken bij de aankoop van een pyrolyse oven. Een goed advies en eventueel een demonstratie is daarbij zeer belangrijk want met een pyrolyse oven kan meer dan u voor mogelijk houdt. Zoek daarom een Inbouwapparatuur Maestro Dealer bij u in de buurt voor een goed advies.

  

Ga hier naar de lijst met Inbouwapparatuur Maestro Dealers bij u in de buurt.