Waarom Vlees Bewaren Eén Van De Meest Onderschatte Aspecten Van Gezond Koken
Is
Een goede en zorgvuldige behandeling van vlees
draagt er aan bij dat de beste kwaliteit op uw bord komt!
Bewaartijd
De manier waarop vlees wordt bewaard, is van invloed op de houdbaarheid en de smaak. Leg
vlees bij thuiskomst direct in de koelkast of in de diepvries.
Vlees in vacuümverpakking heeft een langere houdbaarheid in de koelkast. Maar let wel goed op de
houdbaarheidsaanduiding op het etiket.
Over het algemeen geldt, dat vlees met bot minder lang goed blijft. Gehakt, orgaanvlees of samengestelde
vleesproducten zoals slavinken en blinde vinken, kunnen het best op de dag van aankoop worden bereid. Laat het niet
langer dan een dag in de koelkast.
Voor grotere stukken vlees zoals rosbief of stoofvlees geldt een bewaartijd van een à twee dagen in de
koelkast.
Pas op ...!
Op rauw vlees kunnen bacteriën voorkomen. Was daarom na het aanraken van rauw vlees en het
openen en weggooien van de verpakking uw handen. Houd rauw vlees ook altijd gescheiden van schoongemaakt en bereid
eten. Gebruik schone keukenspullen voor bereid vlees.
Verstandig Vlees Invriezen
Vries vlees bij zo hoog mogelijke vriestemperatuur in. Op de koudste plaats van de
vriezer. Of beter, indien mogelijk, gebruik het speciale sneldiepvries-gedeelte van de vriezer.
Bij vlees dat langzaam invriest vormen de vleessappen grote kristallen die de celwand kunnen beschadigen. Dat
beïnvloedt de kwaliteit.
Een tweede keer invriezen, gaat ten koste van de kwaliteit en de hygiëne. Het is dan beter het vlees eerst bereiden
en het gare vlees in te vriezen.
Rustig Ontdooien
Ontdooi vlees altijd langzaam. Neem er een dag de tijd voor.
Leg het vlees op een bord onder in de koelkast of laat het ontdooien in de oorspronkelijke verpakking waarin het
vlees is ingevroren. Het vlees kan dan de vleessappen geleidelijk opnemen waardoor het lekker sappig
blijft.
Spoel het vleesnat altijd direct weg en was het bord goed af voor u er weer iets
oplegt.
Leg vlees nooit in warm water, op de verwarming of in de zon. Dat gaat ten koste van de kwaliteit.
Kleine stukjes vlees kunnen ook goed in de magnetron worden ontdooid. Ontdooien in de
magnetron gaat snel maar heeft invloed op de kwaliteit van het vlees. De kwaliteit blijft het beste als je vlees op
de tradionele manier laat ontdooien in de koelkast.
Een groot stuk vlees in de magnetron, is niet aan te raden. De binnenkant blijft bevroren.
Haal het vlees ongeveer een half uur voor de bereiding uit de koelkast. Het vlees komt
hierdoor wat op temperatuur. Vlees dat rood of rose gegeten wordt, kan beter 15 minuten van te voren uit de
koelkast gehaald worden.
Conclusie met betrekking tot vlees bewaren...
De boodschap is helder!
In onze veeleisende maatschappij is het hebben van een goede koelkast en vriezer een must... Voorzien van de
nieuwste technieken. Een No Frost vriezer is dus geen overbodige luxe om voedsel snel, veilig en
energiezuinig te bewaren.
Wees zorgzaam voor uw voeding...
Zorgvuldig vlees bewaren is belangrijk voor de gezondheid en veiligheid van uw voeding.
Wilt u meer weten over hoe slimme keukenapparatuur bijdraagt aan gezonder-, veiliger- en
energiebesparend koken? Bestel dan het GRATIS Rapport "Gezondheid & Veiligheid In De Moderne
Keuken".
Laat u goed adviseren door een Inbouwapparatuur
Expert
Het is zeer belangrijk om de juiste keuze te maken bij de
aankoop van inbouwapparatuur. Een goed advies en eventueel een demonstratie is daarbij zeer belangrijk want
met inbouwapparatuur kan meer dan u voor mogelijk houdt. Zoek daarom een Inbouwapparatuur Maestro Dealer bij
u in de buurt voor een goed advies.
Ga hier naar de lijst met Inbouwapparatuur Maestro Dealers bij u in de
buurt.
|